Квалитетни 
градежни материјали

Лексан

leksanЛексан плочите се изработуваат од поликарбонат, извонредно цврста и долготрајна пластика. Плочите се некршливи но истовремено и лесни за изработка. Отпорни се на УВ зрачење, потполно се водоотпорни.

block
lexan4 Лексан плочите се извонреден, долготраен и лесен материјал за заштита од сонце, дожд, снег и град.
block
lexan2 Достапни се во неколку дебелини од 4мм до 25мм и разни бои: прозирен, млечен, кафен, зелен, син, црвен и сив. Фабрички се изработуваат со димензија од 210х600цм, една, две или три комори шуплини.
block
lexan1 За поставување на таблите врз метална, алуминиумска или дрвена потконструкција потребни се разни профили за составување како и заптивање на завршетоците на плочите.
block
lexan3 Поради големата флексибилност можно е да се изработат и полукружни површини. Радиусот на закривувањето зависи од дебелината на лексанот.
block
Технички карактеристики
  • производство Италија
  • димензија 600х210
  • трајност 30 години
  • тежина 1-2кгр/м2
  • достапен како млечен, прозирен и кафен
  • дебелина 4,6,8,10,16 и 25мм

За нас

logo ИНТЕГРА  e увозник на разновидни градежни материјали. Фирмата е основана во 2000-та година и веќе 11 години функционира на пазарот во Македонија, со 3 локации каде врши продажба на разни квалитетни материјали.

Контакт информации

Интегра Градежни Системи
Адреса: Првомајска бб, 1000 Скопје
Телефон: +389 (2) 2467 267
E-пошта: info@integra.com.mk